2021. június 24, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

A jó játék ellenére kikapott az FK

Nem zártak túl jó hétvégét a Hargita megyei csapatok a hazai labdarúgó-bajnokságokban. Ugyan a Székelyudvarhelyi FC pontot szerzett idegenben, ám ez nem volt elég ahhoz, hogy elkerüljék a Küküllő-partiak bennmaradásért az esetleges selejtezőt. Az FK Csíkszereda remek játékkal rukkolt elő Mogoșoaián a Rapid ellen, de míg a piros-feketék a helyzeteket elpuskázták, a fővárosiak a semmiből is gólt értek el, így vereséget szenvedtek Valentin Suciu tanítványai.

Hatból egy – ez a Hargita megyei csapatok hétvégi mérlege a hazai labdarúgó-bajnokságokban. A szomorú az, hogy a Székelyudvarhelyi FC-t nem boldogítja az a pont, amelyet az Astra II. Giurgiu vendégeként szerzett, hiszen a 3. Liga 5. csoportjában az utolsó forduló eredményei úgy alakultak, hogy a Küküllő-partiak húzták a rövidebbet.

A jó játék nem volt nyerő
Nem mindig az a csapat nyer, amelyik jól játszik, hanem az, amelyik több gólt rúg – nos, a szombat esti FK Csíkszereda – Rapid találkozón is érvényesült a fenti mondás. A 2. Liga felsőházi rájátszásának hatodik fordulójában Valentin Suciu tanítványai mezőnyfölényben játszottak a fővárosiak ellen, ám gólt csak a „vasutasoknak” sikerült elérniük. Pintér a 15. percben a kihagyhatatlan helyzetet is kihagyta, fordulásnál Ilie ütközött Csürössel a csíki büntetőterületen, a megítélt tizenegyest Hlistei értékesítette. A 66. percben Bălan úgy állította be a végeredményt, hogy fél perccel korábban Apronak volt helyzete a fővárosiak kapuja előtt. Pănoiu ugyan eltalálta a kapufát egy alkalommal, de a Rapid a háromból két helyzetet kihasználva nyerni tudott, az FK pedig a megszámlálhatatlan ziccerből egyet sem tudott értékesíteni.

Szoros volt
A koronavírus-világjárvány miatt tíz csoportra osztotta a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) a 3. Liga csapatait, minden csoportban tíz csapat szerepelt. A Székelyudvarhelyi FC az 5. csoportba kapott besorolást két Kovászna, négy Brassó, két Prahova és egy Giurgiu megyei csapattal. Azt még a pontvadászat kezdete előtt lehetett tudni, hogy két brassói csapat a feljutásért harcol, emiatt komoly kereterősítést hajtottak végre a tavaly nyáron. Noha sokáig úgy tűnt, csak az egyiknek sikerül ez, az utolsó fordulóban összejött a másik barcasági csapatnak is a célkitűzés. A VSK Corona Brassó egyébként kimagaslott a mezőnyből, a gárda veretlenül zárta a bajnokságot. Az SZFC a harmadik fordulót némi meglepetésre a második helyen zárta, de a dobogós helyezést nem tudták tartani, viszont a középmezőnyben sok ideig meghatározó szerepük volt. A bajnokság felét mégis a nyolcadik helyen zárták, igaz, hátrányuk mindössze négy pont volt a harmadik helyezettel, előnyük pedig ugyanekkora a sereghajtóval szemben. Ez is jelzi, hogy a bajnokság felénél a VSK Corona és az SK Blejoi kimagasló teljesítményétől eltekintve a többi nyolc csapat között nem volt nagy a különbség sem pontban, sem pedig játékban.
A visszavágók első két fordulóját még a nyolcadik helyen zárta az SZFC, ám a 12. fordulóban a sereghajtó legyőzésével két pozíciót javított és tartotta is a csapat a hatodik helyet három fordulóig, aztán előbb egyet, majd két helyet is vesztett, így az utolsóelőtti fordulót utolsóelőttiként zárták a székelyudvarhelyiek. Ám ez még nem jelentette azt, hogy gondban volna a gárda, hiszen matematikailag a harmadik hely is elérhető volt az utolsó két fordulóban, hiszen mindössze öt ponttal voltak a Stângă-legények az SK Blejoi-tól. Az utolsóelőtti fordulóban az SZFC rangadót nyert a barcarozsnyóiak ellen, felléptek a hetedik helyre úgy, hogy amennyiben az utolsó játéknap győznek az Astra II. otthonában, legkevesebb még egy helyet javíthatnak.
Ám a péntek nem úgy sült el, ahogyan azt korábban Székelyudvarhelyen tervezték. A VSK Corona csoportelsősége, valamint a Brassói Kids Tâmpa utolsó helyezése korábban eldőlt, ám a második helyért a Brassói SR Municipal és az SK Blejoi küzdött, míg a 4–9. helyezettek az utolsóelőtti hely elkerüléséért harcoltak!
És akkor a meglepetések: a KSE idegenben nyert az SK Blejoi ellen, a székelyföldiek előremenekültek, a Prahova megyeiek meg elpuskázták a selejtezőt érő helyet; Barcarozsnyón kikapott a VSK Plopeni; a Sepsi OSK döntetlent játszott a SR Municipal ellen, utóbbi így a második helyen zárt. Az SZFC gól nélküli döntetlenje az Astra II. otthonában így semmit sem ért, a Küküllő-partiak ugyanis az utolsóelőtti helyen zártak. Az SZFC-nek a hónap folyamán selejtezőt kell játszania a harmadosztályban maradásért, ám egyelőre nem tudni, hogy ki lesz az ellenfele. Mi több, ha a FRF úgy alakítja időközben a 2021/2022-es idényt, az is lehet, hogy nem kell selejteznie a 3. Ligáért a székelyudvarhelyieknek és maradhatnak a harmadosztályban.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Otthon a jövőnek: hivatalosan is felavatták a farkaslaki Tündérkert Napköziotthont

Ünnepelni gyűlt össze Farkaslaka lakossága, kicsik és nagyok egyaránt, ugyanis ma délután hivatalosan is átadták a Tündérkert nevet viselő napköziotthont. Az újonnan épült oktatási intézményben...

Tűz ütött ki Balánbányán: egy szoba teljesen kiégett

Tűz ütött ki szerdán kora reggel egy balánbányai lakóépületben. A ház tulajdonosa, egy 77 éves beteg, idős nő könnyebb kéz- és arcsérülést szenvedett.  A...

Újjáépítik a csíkborzsovai kultúrotthont

A Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős szaktárca 5,1 millió lejt ítélt oda Csíkborzsova művelődési házának felújítására – jelentette be Cseke Attila. „Az RMDSZ kormányzati szerepvállalása...

Legfrissebb