A hosszabbításban kapott ki az SZFC

A végén hiába rohamozott fejvesztve az SZFC | Fotó: László Ildikó/Facebook/SZFC

A rendes játékidőben még vezetett, de a hosszabbítást követően már vesztesként hagyta el a pályát a Székelyudvarhelyi FC csapata a labdarúgó 3. Liga harmadik játéknapjának udvarhelyi mérkőzésén.

Első mérkőzését játszhatta hazai pályán a Székelyudvarhelyi FC csapata, a hazai labdarúgó 3. Liga harmadik játéknapján a Barcarozsnyói Olimpic együttese látogatott a sétatéri stadionba.
A vendégek eddig egy pontot gyűjtöttek, még a nyitófordulóban, a Sepsi OSK II. vendégeként, legutóbb pedig hazai pályán szenvedtek vereséget a CS Blejoitól, az SZFC pedig a nyitányban a Blejoi otthonában kapott ki, egy hete viszont a zernyesti 6–2-es győzelemmel szerezték meg első pontjaikat.
A szombati mérkőzés első félideje kiegyenlített volt, akadtak kisebb-nagyobb helyzetek mindkét fél részéről, de a szünetig érintetlen maradt az eredményjelző.
A fordulás után már eső áztatta pályán folytatódott a párharc, a játék is megélénkült, a 64. percben vezetéshez jutott az SZFC, Szakács távoli lövése kötött ki a rozsnyóiak kapujában. A hazaiak akár növelhették volna előnyüket, de maradt az 1–0, és a 90 percben már mindenki azt gondolta, hogy ez az egy találat is elég lesz a győzelemhez. Nem így történt. A vendégek a hosszabbítás első percében büntetőből egyenlítettek, a 94. percben pedig ellentámadásból szerezték meg a győztes gólt.
A következő fordulóban, szeptember 17-én az SZFC a Brassói Municipal otthonában vendégszerepel, a két nyeretlen sereghajtó pedig egymással néz szembe: a Kézdivásárhelyi SE a Sepsi OSK fiókcsapatát fogadja.

Csíki döntetlen

A labdarúgó 3. Liga 1-es csoportjában szereplő FK Csíkszereda II. a harmadik fordulójában a Radóci Bucovina együttesét fogadta. A csíki fiatalok ezúttal sem okoztak csalódást, a péntek délutáni harcos, küzdelmes és jó iramú mérkőzés gól nélküli döntetlennel ért véget. Az UEFA Youth League-ben érdekelt U19-es bajnokcsapatra épülő gárda ezzel megszerezte második bajnoki pontját, az első győzelemre azonban még várni kell. Az FK II. eddigi két pontja egyelőre a hetedik helyre elegendő a tízcsapatos csoportban.

Labdarúgó 3. Liga, 3. forduló

1. csoport: FK Csíkszereda II. – CSK Bucovina Radóc 0–0, Rapid Brodoc – Ştiinţa Miroslava 0–4, Dante Botoşani – Foresta Suceava 1–2, Viitorul Darabani – Ceahlăul Karácsonykő 0–6, Şomuz Fălticeni – VSK Bákó 4–0. Az állás: 1. Foresta 9 pont, 2. Ceahlăul 7 p., 3. Bucovina 7 p., 4. Şomuz 6 p., 5. Ştiinţa 6 p., 6. VSK Bákó 4 p., 7. FK Csíkszereda II. 2 p., 8. Dante 1 p., 9. Rapid 0 p., 10. Viitorul 0 p.
5. csoport: Székelyudvarhelyi FC – Barcarozsnyói Olimpic Cetate 1–2 (0–0) /Szakács (64.), illetve Popa (90.), Vîrlan (90+4.)/; VSK Plopeni – Zernyesti Olimpic 2–0; Brassói Kids Tâmpa – Kézdivásárhelyi SE 0–0; Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II. – SK Păuleşti 1–1; SK Blejoi – Brassói Municipal 2–1. Az állás: 1. Plopeni 9 p., 2. Blejoi 9 p., 3. Păuleşti 4 p., 4. Kids Tâmpa 4 p., 5. Barcarozsnyó 4 p., 6. Székelyudvarhelyi FC 3 p., 7. Brassói Municipal 3 p., 8. Zernyest 3 p., 9. Sepsi OSK II. 2 p., 10. Kézdivásárhelyi SE 1 p.

Szász Csaba

: an accessible web community