A Hargita Népe ajánlja: Őszi Vásár Székelyudvarhelyen

Szeptember 15–18. között ismét megszervezik az Őszi Vásárt Székelyudvarhelyen. A hagyományt folytatva immár 29. alkalommal lesz látogatható a térség legrangosabb gazdasági rendezvénye.

Péntek délután 3 órától a Balázs Ferenc vegyes kar előadását nézhetik meg, fél 4-től megnyitják a szabadtéri programokat. 4-től a Vitéz Lelkek színjátszó csoport lép színpadra, 5-től a Fortuna Dance tánciskola műsorát láthatják, melyet az Üvegfigurák színjátszó csoport előadása követ. Este 6 órától a Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztárának kultúrcsoportja tart előadást, 7 órától Szolga Barbi és barátai lépnek színpadra. 8-tól a 6 Chapter zenekar, majd a brassói Arzenal zenél.

Szombaton negyed 1-től a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium kórusa lép színpadra, 1.10-től az Iglice Néptánccsoport, fél 2-től pedig az Ezüstfenyő Néptánccsoport előadását nézhetik meg. 2-től szüreti körutat szerveznek a város forgalmasabb helyszínein, majd a Mackalló énekegyüttest hallhatják. 2.20-tól a Gyöngyszem néptánccsoport, 14.40-től az Udvarhelyi Népzeneműhely, 15 órától a Seríttő Néptánccsoport, 3.30-tól a Boróka Néptánccsoport lép színpadra. Délután 4 órától kezdődik a II. Udvarhelyszéki Szüreti Bál: fél 5-től a csőszök érkezése, fél 6-tól szüreti táncok, este 8-tól közös körcsárdás és táncház, 10-től szüreti bál várja a szórakozni vágyókat a Jungle Clubban.

Vasárnap délben 12-től mesemondó versenyt rendeznek, fél 2-től a Palló Imre Líceum III. osztályos tanulóinak népdalelőadását láthatják. Háromnegyed 2-kor az Infinity Dance Arts műsorát, 2.10-től a farkaslaki Tamási Áron Általános Iskola tanulóinak előadását, 2.20-tól a Virgonc Néptánccsoport előadását nézhetik meg. Fél 3-kor a Valeo Art tart előadást, 3-tól a Vass Harmat népdalosainak fellépése zajlik. 3.20-tól a Szilvamag Néptánccsoport lép színpadra, fél 4-től ZumbAtomic táncelőadást láthatnak. 4-től a NotaMóka zenekar, fél 5-től a farkaslaki Ifjúsági Fúvószenekar, 5 órától a Koly Dance Club szórakoztatja a résztvevőket.

: an accessible web community