A Hargita Népe ajánlja: Csíkszeredai Régizene Fesztivál

Újra a régi korok muzsikája és hangulata tölti be a város koncerttereit július 9–17. között, a Csíkszeredai Régizene Fesztiválon. Az idei fesztivál témája a természet, ennek jegyében zajlanak a koncertek és számos kísérő rendezvény: túrák, borkóstoló, gyermekfoglalkozások, Reneszánsz gyermeknap.

Szombat de. 10 órától zenés helytörténeti túrát szerveznek, indulás a szépvízi Székely Határőr Emlékközponttól. A Mikó-várban 11 órától, Reneszánsz gyermeknap címmel kézműves-foglalkozásokra és reneszánsz játékokkal várják a gyermekeket. Du. fél 5-től a vár fegyvertermében borkóstolót tartanak Természetbe BORkolózva címmel. Este 6-tól a Mikó-vár udvarán a Carmina Renascentia (Románia), 7.30-tól pedig a Musica Historica (Magyarország) zenél, 9-től reneszánsz táncházba várják az érdeklődőket Juhász Csilla vezetésével.

Vasárnap 11 órakor a szépvízi római katolikus templomban a romániai Erich Türköt hallhatják, este 8-tól a Szent Ágoston-templomban a Hortus Musicus (Észtország) koncertezik, a csíkszeredai Lux Aurumque Kamarakórus közreműködésével.

: an accessible web community