2021. május 8, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

A győztes Csíkmenaság nem vitt mindent

Első alkalommal tartottak asztalitenisz-bajnokságot Csíkszentgyörgy községben, a szombati versenyen negyvenöt versenyző vett részt. A 32 férfi, kilenc női és négy gyerekversenyző értékes fődíjakért, két pingpongasztalért harcolt, amelyeket a faluközösségeknek lehetett megnyerni. Keresztes-Pap Géza csíkszentgyörgyi alpolgármester, a rendezvény egyik szervezője szerint nemcsak a verseny, a közösségépítés is cél volt.

Először szerveztek asztalitenisz-bajnokságot Csíkszentgyörgy közégben, ahol igen nagy lelkesedés övezte a hiánypótló rendezvényt. A szombati verseny fődíja két pingpongasztal volt, amelyeket a községi falvak valamelyikének lehetett megnyerni. A szabályok értelmében a legtöbb pontot szerzett település gazdagodott a főnyereménnyel. Ennélfogva tehát a résztvevők számára nagy volt a tét, hiszen az egyéni győzelem mellett a szülőfalu, lakóhely támogatása is motiváló tényezővé vált.
Összesen 45 érdeklődő nevezett be a megmérettetésre – 32 férfi, 9 nő és 4 gyermek –, így mind a hat – férfi, női, gyermek, női páros, férfi páros, házaspárok – kategóriában meg lehetett hirdetni a versenyt. A lelkes résztvevők a csíkszentgyörgyi kultúrotthonban sorakoztak fel, amely egy szempillantás alatt megtelt élettel, nevetéssel és az elmaradhatatlan versenyszellemmel.
A bajnokság közben szólítottuk meg Bereczki Attila szervezőt, aki lapunk érdeklődésére elmondta: már régóta azt tapasztalta, hogy nincs olyan sportolási lehetőség a községben, amelyen egyaránt férfiak és nők is részt vehetnek. – Úgy éreztem, a focin kívül is kellene valami, ami összehozza az embereket. Hallottam, hogy a helyiek tudnak és szeretnek is pingpongozni, eddig azonban nem volt lehetőségük arra, hogy szervezett módon összegyűljenek és játszanak – közölte Bereczki Attila, akitől megtudtuk: Kotormány kivételével a község minden települése képviseltette magát a megmérettetésen.

Nemcsak önmagukért versenyeztek
Miközben a szervezők egymás után szólították a soron következő versenyzőket, a várakozók árgus szemekkel figyelték az éppen játszó vetélytársakat. Közülük szólítottuk meg Bálint Ádámot, aki Csíkmenaságról nevezett be a bajnokságra. Mint mondta: a szórakozás mellett leginkább a főnyeremény motiválja, és bízik abban, hogy szülőfalujába érkezik majd az egyik pingpongasztal.
Keresztes Pap Géza, Csíkszentgyörgy község alpolgármestere, aki maga is szervezőként volt jelen a programon, a Hargita Népe kérdésére kifejtette: amellett, hogy bajnokságról van szó, és vannak nyeremények, a legfontosabb az, hogy sikerült megszólítani az embereket, hiszen felnőttek és gyermekek is eljöttek és együtt vesznek részt a kihíváson. – Úgy gondolom, hogy ebben a nehéz időszakban még inkább felértékelődtek a találkozások, hiszen mind megtapasztaltuk a járványhelyzet negatívumait. Éppen ezért nagyon örülök annak, hogy ilyen sikeresen indult az első pingpongbajnokság, amelynek, ha a járványhelyzet is megengedi, lesz folytatása – részletezte Keresztes Pap Géza, akitől megtudtuk: a tervek szerint ősszel megszervezik az első alcsíki pingpongbajnokságot is, amelyet többnaposra terveznek. Az alpolgármester kifejtette: a közösségi élethez elengedhetetlenek a találkozások, hiszen ezek nélkül nincs fejlődés és megszűnik a valahova tartozás érzése is.
A Csíkszentgyörgy községi pingpongbajnokság ugyanolyan jó hangulatban zárult, mint ahogyan elkezdődött. A meghirdetett hat kategóriának két csíkszentgyörgyi, a maradék négynek csíkmenasági nyertese volt, így a szabályok értelmében minden nyeremény az utóbbi falut illette meg. A csíkmenaságiak azonban az egyik pingpongasztalt Csíkszentgyörgy részére ajánlották fel, így mindkét település lakói igénybe vehetik azokat.
A férfiak között János Zsolt diadalmaskodott, a legjobb női versenyző Majlát Zita lett, míg a gyerekeknél Czikó Iván győzött. Női párosban a Kémenes Rita és Majlát Zita alkotta kettős nyert, a férfiak páros versenyében a Bálint Ákos és János Zsolt alkotta duó győzött, míg a házaspárok kategóriában a Czikó család, Imre és Cecília bizonyult a legjobbnak.

Keresztes Bea

Kapcsolódó cikkek:

Bohoszkóp hétről-hétre

Közmondással jellemezve… Kos: Jobb az elég, mint a Kos. Bolond lyukból szagos szél fúj.   Bika: A lónak négy lába van s mégis hány körme? Minden szamár a másik...

Bárkit beoltanak

Szombattól minden katonakórházban előjegyzés nélkül lehet oltakozni- közölte ma a védelmi minisztérium. A kiadott közleménye szerint azok a 60 év fölötti személyek, akiknek érvényes személyi...

Csíkszereda újra „zöld”

Újra zöld járványtani besorolást kapott a mától Csíkszereda. Szombattól kezdődően előjegyzés nélkül kérhető a koronavírus elleni védőoltás a megyeszékhely oltóközpontjaiban. A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság...

Legfrissebb

Bohoszkóp hétről-hétre

Bárkit beoltanak

Para Pista

Lehet-e felnőtté válni?