A Fradi Nagybányára jön

Akadály. Buzogány gyakran lehúzza a rólót Fotó: minaur.ro

Lesz egy román–magyar párharc – derült ki tegnap, miután Bécsben kisorsolták a férfi kézilabda Európa Liga-selejtező első körének párosításait. A Fradi csak Nagybányáig utazik a jövő hónap végén.

Nem kell túl sokat utaznia a Ferencváros férfi kézilabdacsapatának az Európa Liga első meccsére: a zöld-fehérek csak Nagybányáig buszoznak. Bécsben tegnap sorsolták ki a sorozat első selejtezőkörének párosításait a férfiaknál, míg a nőknél a második selejtezőkör meccseire derült fény.
A magyar pontvadászatot negyedik helyen záró Ferencváros a román bajnoki ezüstérmes, a székelyudvarhelyi Buzogány Barna kapust is foglalkoztató Minaur ellen játszik a férfiak küzdelmében a továbbjutásért, az első meccset augusztus 23-án vagy 24-én, Nagybányán, a visszavágót szeptember első hétvégéjén a magyar fővárosban rendezik. A Konstancai Dobrogea Sud a francia Chambery Savoie ellen vív, az első meccset a fekete-tengerparti városban játsszák, míg a Tordai Potaissa idegenben kezdi a svéd Savehof elleni párharcot.
A nőknél az Európa Liga második selejtezőkörének párosításait sorsolták ki. A Siófok Lengyelországban játssza az első meccsét az MKS Perla Lublin ellen október 8-án vagy 9-én, a visszavágót egy héttel később, Magyarországon rendezik. A Bodzavásári Gloria hazai pályán kezdi a spanyol Costa del Sol Málaga elleni páros meccset.

HN-összeállítás

: an accessible web community