2021. június 17, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

A Chelsea ért fel Európa trónjára

Angol házi döntőt rendeztek a labdarúgó Bajnokok Ligájában, ahol a Chelsea és a Manchester City nézett egymással farkasszemet. A kiélezett fináléban egy gól döntött, amelyet a londoni alakulat vitt be. Ezzel Lőw Zsolt a nyolcadik magyar edző, amely a magasba emelhette a legrangosabb európai trófeát.

A Chelsea 1–0-s győzelmet aratott a Manchester City felett szombaton a labdarúgó Bajnokok Ligája portói döntőjében, így másodszor diadalmaskodott a legrangosabb európai kupasorozatban. A londoniak sikerével Lőw Zsolt is BL-győztesnek vallhatja magát másodedzőként. A Chelsea győztes találatát a német Kai Havertz szerezte egy gyönyörű és gyors kontra végén a 42. percben. A londoni Kékek 2012 után diadalmaskodtak ismét a BL-ben.
Érdekesség, hogy a Thomas Tuschel – Lőw Zsolt edzőpáros tavaly is finálét játszhatott, ám akkor a PSG kikapott a fináléban a Bayern Münchentől. A páros ráadásul négy hónapja vette át a londoni alakulatot, amellyel most BL-döntőt nyert, míg a Premier League-ban a Chelsea-t a kilencedik helyről a negyedik helyig röpítették előre.
A BL-győzelmet követően Lőw Zsolt az M4 Sportnak nyilatkozott melegében. A friss Bajnokok Ligája-győztes Chelsea másodedzője úgy véli, hogy a labdarúgás legmagasabb szintjén vannak, ahonnan neki nagyon nehéz lenne egyet-kettőt visszalépni. Az M4 Sportnak nyilatkozva arra a kérdésre reagálva mondta ezt a Manchester City szombat esti legyőzését követően, elérkezettnek látja-e esetleg már az időt, hogy vezetőedzőként is kipróbálja magát.
„Nagyon nehéz döntés ez, hiszen (Thomas) Tuchel oldalán egyre magasabbra, egyre feljebb jutunk. A Paris Saint-Germain edzője lehettem két és fél évig, most a Chelsea-vel Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhettünk. Én azt gondolom, hogy a futballnak a legesleges-legtetején vagyunk. Egy szenzációs vezetőedzővel dolgozhatok együtt, akivel nemcsak munkakapcsolat, hanem baráti kapcsolat is összeköt. Ez sokkal több annál, mint egy másodedzői poszt. Azért jól meg kell gondolnia az embernek, ha erről a nagyon magas szintről, ahol trófeákat lehet gyűjteni és lehet nyerni, és büszke lehet az emberre egy ország, visszalép-e egyet, vagy visszalép két szintet” – fogalmazott a tréner, aki az előző idényben a PSG-vel BL-döntőig jutott.
A portói 1–0-s BL-diadalt illetően arról beszélt, hogy „kell még pár nap, amíg az emberben ez tényleg leül, és realizálódik, hogy mit is tett, mit is vitt véghez”. Felidézte, négy hónapjuk volt a Chelsea-nél arra, hogy a csapatot átvegyék és belőle egy még ütőképesebb, még jobb együttest formáljanak.
„Elképesztő az út, amin végigmentünk, nagyon gyorsan történt minden. Ez volt a harmincadik mérkőzésünk, amit játszottunk ez alatt a négy hónap alatt” – utalt arra, hogy a PSG-től történt december végi menesztést követően nagyon gyorsan jött a váltás, és január végétől már a londoni klubban dolgoztak.
„Nagyon boldogok voltunk, hogy ezt a lehetőséget megkaptuk. Abszolút biztosak voltunk benne, hogy jó helyen járunk és jó klubhoz jöttünk. De a családot ott kellett hagyni, a Covid-helyzet miatt nagyon nehéz volt a kapcsolattartás” – emlékezett vissza. Úgy fogalmazott, hogy „harakiriakció volt” januárban belecsöppenni egy ilyen kihívásba, amikor másnap már mérkőzésük volt.
Bajnokok Ligája, döntő: Chelsea – Manchester City 1–0 (1–0) /gólszerző: Havertz (42.)/.

HN-összeállítás

Lőw Zsolt személyében magyar segítség is kellett a Chelsea sikeréhez

Kapcsolódó cikkek:

Érvénytelenítették a közszolgálati média ideiglenes vezetőinek kinevezését

Érvénytelenítette az alkotmánybíróság csütörtökön a közszolgálati rádió és televízió ideiglenes vezetőinek kinevezéséről szóló parlamenti határozatokat, amelyek ellen az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) emelt óvást. A...

Kétezernél több embert oltottak be a háziorvosok

Több mint kétezer személyt oltottak be Hargita megye háziorvosi rendelőiben, amióta megnyílt erre a lehetőség – írja közleményében a prefektusi hivatal. A Johnson&Johnson egydózisú...

Új családtámogatási rendszert javasol az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) új családtámogatási rendszert dolgoz ki és terjeszt legkésőbb az év végéig a kormánykoalíció elé. Ennek az új támogatási...

Legfrissebb