A belső békéhez vezető út

Aktuális és sokakat érintő témák a találkozón. Sok az érdeklődő | Fotó: Áradat Egyesület archívumából

Immár 12. alkalommal szervezik meg szeptember 30. és október 1. között a Csíksomlyói Lány- és Asszonytalálkozót a Jakab Antal Tanulmányi Házban. Az Áradat Egyesület rendezvényének célja lehetőséget biztosítani a találkozásra, a lelki és szellemi kikapcsolódásra az Erdély különböző településeiről érkező lányoknak, asszonyoknak – közölte lapunkkal Schmidt Zsófia pszichológus, az Áradat Egyesület önkéntese.

A XII. Lány- és asszonytalálkozó témája: Belső béke, viharos időkben (is). A szervező Áradat Egyesület rendezvénye a hétköznapokból való kikapcsolódást biztosítja és segít megtalálni a belső békét – tudtuk meg Schmidt Zsófia pszichológustól, az Áradat Egyesület önkéntesétől.
– A találkozó programját úgy állítottuk össze, hogy a résztvevők aktív szerepet kapjanak a különböző témák elmélyítésében. A találkozóra 120–150 fő érkezését várjuk. Vissza szeretnénk térni a hagyományos, személyes jelenléttel megrendezett találkozókhoz, mert a járványidőszak alatt, 2020-as, illetve a 2021-es években online tartottuk a találkozót, és noha felemelő volt ilyen formában is, de a személyes találkozás élményét nem adja vissza a képernyő – elevenítette fel a korábbi évek tapasztalatát a pszichológus.
Hozzátette: várják azokat a lányokat és asszonyokat, akik szeretnének elszakadni a hétköznapoktól és ezáltal feltöltődni, egymással találkozni, illetve szeretnék megtalálni a belső békét. Schmidt Zsófia azt is megjegyezte: az elmúlt évek történései, a járvány, a sok veszteség, bezártság, a közelünkben zajló háború sokakat megvisel, és ismeretlen helyzetekben, illetve folyamatos helytállásra kényszerít.
– Teljesen új működésmódot követelnek az új helyzetek tőlünk. Ehhez szükségünk van arra, hogy újfajta egyensúlyt találjunk magunknak. Visszatalálni a belső békénkhez nem kis munka. Arra hívjuk a résztvevőket, hogy előadásainkat meghallgatva és a különböző műhelymunkákon való részvétellel találják meg a belső békét, amely által ezekben a viharos időkben erőt meríthetnek a mindennapi megpróbáltatásokhoz – mutatott rá az Áradat Egyesület önkéntese.
A kétnapos rendezvény programját előadások, kerekasztal-beszélgetések, műhelymunkák, filmnézés és szentségimádás is gazdagítja. Több különböző műhelymunka lesz egy időben, így a résztvevők kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A foglalkozásokat pszichológus, táncterapeuta, kozmetikus, dietetikus, fotográfus, lelkigondozó és művészetterapeuta vezeti majd. A 12. Lány- és Asszonytalálkozóra szeptember 27-ig lehetséges a rendezvény Facebook-eseményén, ahol további információk és a részletes program is olvasható.

Vlaicu Lajos

: an accessible web community