A balhézók nem lesznek ott Budapesten

Közeledik a Magyarország – Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzés napja. A román, illetve a magyar szövetség is szigorú intézkedéseket rendelt el. A balhésok nem mehetnek be a stadionba.

[dropcap]H[/dropcap]olnap este rendezik a Magyarország–Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzést, amelyre a szurkolók mellett a szövetségek is készülnek. A román szövetség tájékoztatása szerint nem mehetnek be az összecsapásra a Bukarestben balhézó román szurkolók. Mint ismert, a tavaly októberi találkozón szektorokat kellett kiüríteni, miután a román szurkolók egymás között, illetve a biztonsági őrökkel balhéztak.
Magyarországon viszont általános készültség van. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának tegnapi közleménye szerint a Készenléti Rendőrség parancsnoka fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és több megyében.
A találkozóra 1100 román szurkoló érkezik, akik a határtól kezdve rendőri felvezetést kapnak egészen a stadionig, majd onnan vissza. Mindezt a szurkolók, illetve a közbiztonság érdekében. Tavaly a magyar szurkolók is hasonló felvezetést kaptak.

HN-összeállítás

: an accessible web community