2021. május 13, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

74 csapat iratkozott

Összesen 74 együttes iratkozott be a román labdarúgó-bajnokság harmadik vonalának mezőnyébe. Többek közt leadta nevezését mindkét Hargita megyei csapat, az FK Csíkszereda és az FC Székelyudvarhely is. A kérdés, hogy milyen csoportokat alakít ki a szakszövetség.

Második felkészülési meccsére készül az FK Fotó: Balázs Árpád
Második felkészülési meccsére készül az FK Fotó: Balázs Árpád

[dropcap]E[/dropcap]ldőlt, hogy 74 csapattal fog elrajtolni augusztus végén a román labdarúgó-bajnokság harmadik vonala. A Román Labdarúgó Szövetség által közzétett listán ott van a tavalyi is ezen értékcsoportban szereplő FK Csíkszereda, illetve az idén feljutó FC Székelyudvarhely is. A két csapat valószínű egy csoportba fog kerülni, ám hogy azok milyen módon lesznek elosztva, még nem lehet tudni.
A szakszövetség egy tavaly hozott határozatának értelmében négy 18 csapatos csoportot kellene kialakítani, ami 72 együttest feltételez. Ha ezen döntés alapján maradnak, akkor két csoportot 19 csapatossá alakítanak. Ám annak jóval nagyobb a valószínűsége, hogy a szövetségi döntést figyelmen kívül fogják hagyni, és az idén is öt vagy hat csoportba osztja a mezőnyt. Így lenne két 13-as és négy 12-es csoport. Ennek oka a városok, települések közötti nagy távolságok, amelyet sok csapat nem tud bevállalni.
Az FK Csíkszereda az elmúlt idényben az I-es csoportba volt beosztva. A tavalyi együttesek közül egyedül a Ceahlăul Piatra Neamţ második számú együttese nincs ott a nevezők közül. Nem is lett volna joga, hiszen a karácsonykői együttes érte el a legrosszabb helyezést az összes csoport közül, és nem nevezhetett.
Ha a tavalyi csoportot vesszük alapul, akkor a következő módon alakulhat: Ştiinţa Miroslava, Sepsiszentgyörgyi OSK, Bákói Aerostar, Petrotub Roman, FK Csíkszereda, Bucovina Rădăuţi, Cetatea Tg. Neamţ, CSM Paşcani, Sporting Lieşti és Zágoni FC. Régióbeosztás szerint ezen csoportba kerülne az újonnan feljutott Szászhermány és az FC Székelyudvarhely. De az sem lenne meglepő, ha a Hargita megyei csapatok az erdélyi csoportba kerülnének.
Újdonsággal is szolgál ezen évben a bajnokság. Ezen szezontól kezdve kötelező módon három U19-es játékos végig a pályán kell legyen. Ez könnyen meglehet, hogy több csapatnak is fejtörést fog okozni. Az FK Csíkszeredának, az FC Székelyudvarhelynek és a Sepsiszentgyörgyi OSK-nak, mint olyan klubok, amelyek a Székelyföld Labdarúgó Akadémia égisze alá tartoznak, biztosan nem fog gondot okozni.

Hermányban az FK
Lejátssza második felkészülési mérkőzését is az FK Csíkszereda csapata. Az Ilyés Róbert–Albu László edzőpáros által felkészített csíki csapat holnap a harmadik liga egyik újoncával, a Szászhermányi Infrăţireával fog megmérkőzni. A találkozót Hermányban rendezik. Mint ismeretes, az FK első felkészülési mérkőzésén 1–0-ra nyert a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapata ellen. A Hermány elleni meccsel hangolnak a csíki fiúk a jövő szerdán sorra kerülő Marosvásárhelyi ASA II. elleni Románia-kupa-meccsre.

Kezd az SZFC is
Ma egy felkészülési mérkőzéssel elkezdődik a munka az FC Székelyudvarhelynél is. Az SZFC ugyanis 19 órától a PFLA U19-es csapatával méri össze tudását hazai környezetben.
Botorok János, az SZFC edzője lapunknak elmondta, az elmúlt időszakban egyeztettek pár játékossal, de számottevően nem lesz újdonság a csapatnál, azt tartották szem előtt, hogy helybéli labdarúgókat igazoljanak le: „A tavalyi keretből számítunk azon focistákra, akik meghatározóak voltak a feljutás szempontjából. Amit nagyon gyorsan meg kell oldanunk, az az ifi játékosok kiléte.”
Jövő héttől már napi egy edzéssel elkezdik a felkészülést a soron következő szezonra, mely a tervek szerint augusztus utolsó hétvégéjén rajtol. Az SZFC jövő hétvégén Kézdivásárhelyen játszik két felkészülési mérkőzést a szintén harmadosztályos Sepsiszentgyörggyel és a Bákói Aerostarral, majd augusztus 19-én az FK Csíkszeredával is összeméri erejét.

Újabb forduló
Folytatódik hétvégén a román és a magyar bajnoki pontvadászat. A román bajnokságban a 3., míg a magyarban a 2. fordulót szervezik.
1. Liga, 3. forduló: ma: FC Voluntari – Pandurii Târgu Jiu (18.30), Marosvásárhelyi ASA – Concordia Chiajna (21); holnap: Viitorul Konstanca – Dinamo (18.30), Steaua – Kolozsvári CFR (21); vasárnap: CSU Craiova – Astra Giurgiu (18.30), CSMS Iași – Petrolul Ploieşti (21); hétfő: Temesvári ACS Poli – FC Botoşani (21).
OTP Bank Liga, 2. forduló: holnap: Honvéd – MTK (16.30), Videoton – Szombathe­lyi Haladás (19), Paks – Békéscsaba (19), Vasas – Újpest (21.30); vasárnap: Debrecen – Puskás Akadémia FC (19), Ferencváros – Diósgyőr (19).

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

A csángómagyar Salamon József az idei csíksomlyói búcsú szónoka

A idei, május 22-i csíksomlyói búcsú ünnepi szentmiséjének szónoka Salamon József gyimesbükki plébános lesz. A fogadalmi búcsú idei mottója pedig a Lukács evangéliumából származó...

Korszerűsítik az orvosi rendelőt és a mentőállomást Korondon

A Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium hatmillió lejes finanszírozást biztosít a korondi orvosi rendelő és mentőállomás felújítására és felszerelésére – jelentette be Cseke...

Legfrissebb