Hirdetés

MentorÁllás: a pályaválasztásban segítenek

Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége közösen hozta létre január elején a Hargita Hazavár Karrierirodát, melynek célja a megyében élő fiatalok segítése a pályaorientációban, karriertervezésben, munkahelykeresésben, készségfejlesztésben. Júniusban két izgalmas eseménnyel várják a fiatalokat, és mindkettő célja a pályaválasztás, karriertervezés köré fonódik.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 3 perc
MentorÁllás: a pályaválasztásban segítenek
Várják a fiatalokat. Plakáttal is vonzzák őket Fotó: HMT

Kedves fiatal, aki az utadat keresed, a jövődet tervezed vagy terveznéd, de nem mindig kapod meg a szükséges tanácsot vagy lehetőséget az előrelépésre. Tudjuk, hogy a pályaválasztás és a karrierépítés bonyolult és sokszor hosszan tartó folyamat, tele bizonytalansággal, nehézséggel, azonban önismeretre alapuló tudatos tervezéssel a karriered csodás szelete lehet az életednek, amely nem letöri a szárnyaidat, hanem motivál és felemel – áll a Hargita Hazavár Karrieriroda felhívásában. Mint írják, talán nem lehet elég korán elkezdeni a pályaorientációt, a szakemberek szerint már az óvodában szükség lenne felmérni a gyerekek képességeit, érdeklődési körét, majd ezt alapul véve célirányosan fejleszteni őket a tudatos pályaválasztásra, illetve segítségnyújtással és útba igazítással, a megfelelő kérdések feltevésével meg lehet alapozni a fiatalok későbbi karrierjét, amiben majd kiteljesedhetnek.
Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Tanácsának Fejlesztési Ügynöksége közösen hozta létre január elején a Hargita Hazavár Karrierirodát, melynek célja segítő kezet nyújtani a megyében élő fiataloknak pályaorientáció, karriertervezés, munkahelykeresés, készségfejlesztés és ezekhez a területekhez kötődő lépésekben. Személyes tanácsadással, fókuszcsoportos beszélgetésekkel, karriernapokkal, szakmabemutatókkal szeretnék felkészíteni a fiatalokat a munkaerőpiacra, különböző szakemberek bevonásával pedig eltérő szakterületekbe nyújtanak betekintést.
A karrieriroda június folyamán két izgalmas eseménnyel várja a fiatalokat, és mindkettő célja a pályaválasztás, illetve a karriertervezés köré fonódik. Június 14-én, szerdán 16 órától a Székelyföldi Akadémia keretében beszélgetést szerveznek Csíkszereda Városháza gyű­lés­termében, melynek címe IT-szektor női szemmel. Itt három, informatikai szak­te­rü­leten tevékenykedő hölgy lesz a meghívott, akiknek a személyes karriertörténetét ismerhetik meg a fiatal jelenlévők, továbbá dr. Gergely Orsolya egyetemi oktató moderálásával a társadalmi nemi egyenlőtlenségek témaköre is felmerül.
Június 28-án, szerdán 9–17 óra között egész napos pályaorientációs képzést tart Farkas Csilla, a megyeháza épületében. A MentorÁllás Karriernap olyan fiatalokat céloz, akik középiskolások, egyetemisták vagy nemrég végeztek és munkát keresnek, esetleg pár éve már beléptek a munkaerőpiacra, de kérdéseik vannak a pályaválasztás, a munkahelyváltás, egyáltalán a jövőtervezés kapcsán. A nyolcórás interaktív képzésen lesz egy kávé- meg egy ebédszünet. A részvétel ingyenes, de online regisztráció szükséges, amelynek linkje a Hargita Hazavár eseményei között található meg. Túljelentkezés esetén a jelentkezés sorrendjét veszik majd figyelembe. „Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy díjmentesen, jó hangulatban, szakértő útmutatásai­val és akár új barátságokkal gazdagodva vedd a kanyart a megfelelő irányba. Nem olyan félelmetes a munkaerőpiac, mint ahogy az elsőre látszhat. Vedd kezedbe az irányítást, tervezd tudatosan a szakmai jövőd, hiszen energiát, csalódásokat és talán pénzt is spórolhatsz egy jó önismeretre alapozott, átgondolt karriertervvel. Tedd fel magadnak a megfelelő kérdéseket, és ha szükséged van segítségre a válaszok megtalálásában, keresd bizalommal a Hargita Hazavár Karrierirodát, látogass el a különböző eseményekre!” – írják a karrieriroda munkatársai.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!