Hirdetés

A bajnokság első harmadában zártak

A 44 csapatos bajnokság 15. helyén zárt a VSK Csíkszereda U18-as kosárlabdacsapata. A csíkiak csoportelsőként zárták a pontvadászat első részét, a középszakaszban a harmadik helyet szerezték meg csoportjukban, így a B-döntőben léphettek pályára az elmúlt héten.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
A bajnokság első harmadában zártak
A B-döntővel zárták az idényt a csíki ifi kosarasok Fotó: VSK Csíkszereda

Lezárult az U18-as fiúkosárlabda-bajnokság, a pontvadászatot a Bukaresti Steaua nyerte meg a szintén fővárosi Știința és a VSK OMHA Temesvár előtt. A VSK Csíkszereda az alapszakaszban és a pontvadászat második felében is remekül teljesített.
A bajnokságot az E-csoportban kezdték meg Vita András tanítványai, a Jászvásári Stomart Praxis, a Ka­rácsonkői Petras és a Jászvá­sári Unirea ISK előtt százszázalékos teljesítménnyel az élen zártak. Csoportelsőként továbbjutva a 2-es csoportba kaptak besorolást a csíkiak, ahol a VSK Konstanca, a Brassói Galactica, a Galaci Phoenix Akadémia, az ISK Craiova és a Jászvásári Stomart Praxis volt az ellenfelük, Vita András tanítványai 14 ponttal (4/5) a harmadik helyen zártak és jutottak a B-döntőbe.
Az elmúlt héten Bukarestben a 9-16. helyért kiírt tornán léptek pályára a VSK Csíkszereda kosárlabdázói, amelyen két fővárosi, a Laguna és az ASE, az ISK Târgoviște, a Galaci Phoenix Akadémia, a Karácsonkői Petras és a Nagyszebeni CSU játszott. A csíki kosárlabdázók négy mérkőzést játszottak a B-döntőben, a Lagunától 73:33-ra, a Petrastól 57:48-ra, Târgoviștetől 73:63-ra, míg a Phoenix Akadémiától 75:49-re kaptak ki, így a 44 csapatos bajnokság 15. helyén végeztek.
A VSK Csíkszereda kerete: Szabó Lehel, Adorján Tamás, Bukur Tamás, Kőrössy Máté, Gegő Krisztián, Zonda Zoltán, Kacsó Dávid, Lénárt Arthur, Jakab Tamás, Ferencz S. András, Nagy Botond, Márton Dániel, Crisan Mátyás. Edző Vita András.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!