Hirdetés

Az ország legjobbjai adogattak

Az ország legjobb asztaliteniszezői találkoztak a bukaresti Rapid sportcsarnokban, amely a felnőtt asztaliteniszezők országos egyéni bajnokságának volt helyszíne. Szőcs Bernadett három bajnoki címmel zárta a megmérettetést.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Az ország legjobbjai adogattak
György István csoportelsőként jutott a főtáblára Fotó: FRTM

A bukaresti Rapid sport­csarnok adott otthont a felnőtt asztaliteniszezők országos egyéni bajnokságának, a megmérettetésen öt kategóriában álltak asztalhoz az ország legjobb asztaliteniszezői: női és férfi egyéniben, női, férfi és vegyes párosban.
A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK két versenyzője, Tamás Szabolcs és Sánduly Levente férfi párosban a nyolcad­döntőig jutott el, ahol a besztercei Rosca-Szilagyi duó ellen maradt alul, így a kilencedik helyen zárták a versenyt.
Egyéniben három udvarhelyi sportoló is a főtáblára tudta verekedni magát, Tamás Szabolcs és György István magabiztosan nyerte csoportját, Sánduly Levente pedig csoportmásodikként csatlakozott hozzájuk. Tamás Szabolcs a legjobb 32-ig szettet sem veszítve menetelt, végül a steauás Tomica ellen küzdelmes mérkőzésen kapott ki 4-2 arányban. Toró Dávid két szoros mérkőzésen maradt alul és végzett csoportjának harmadik helyén. 
A vegyes páros versenyszámban egyedül Toró volt érdekelt, a bukaresti Stoica Patriciával alkotva párt egy 3-2-es mérkőzésen maradt alul a Sumanaru/Postudor botoșani-i duóval szemben. Utóbbiakat a legjobb 32 között a Szőcs Bernadett-Ovidiu Ionescu páros ütötte el a továbbjutástól, akik végül meg is nyerték a versenyt. A Steaua színeiben versenyző marosvásárhelyi születésű Szőcs Bernadett tökéletes hétvégét tudhat a háta mögött, a vegyes páros mellett egyéniben és – Elizabeta Samarával az oldalán - női párosban is elhódította a bajnoki trófeát.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!