Hirdetés

Rekordrészvétel az emlékversenyen

A szervezők elvárásait is felülmúlta a szombaton megrendezett 21. Verestóy Tibor szabadfogású birkózó emlékversenyen való részvétel, hisz három ország huszonegy klubjának közel 250 sportolója lépett szőnyegre.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Rekordrészvétel az emlékversenyen
A legkisebbek is szőnyegre léptek Fotó: Hodgyai István

A múlt hétvégén kétéves szünet után, 21. alkalommal rendezték meg Székelyudvarhelyen a nemzetközi Verestóy Tibor szabadfogású birkózó emlékversenyt. A szombati eseményen 21 klub színeiben küzdöttek a fiatal tehetségek, összesen 246 sportoló lépett szőnyegre. Ez újabb rekordot jelent, miután a legutóbbi versenyen közel 220 birkózó jött el Udvarhelyre. Külföldről öt moldovai, illetve anyaországi klub képviseltette magát, de a mezőny még így sem volt teljes.
- Tudtommal még sosem volt ennyire népes ez a verseny, pedig kárpátaljai és felvidéki klubok is jelezték részvételüket, de sajnos nem tudtak eljönni. Reméljük, jövőben ők is itt lesznek, szeretnénk, hogy a Verestóy-emlékverseny egy igazán rangos nemzetközi sporteseménnyé nője ki magát. Ez a célunk – közölte a szervezők részéről László Szabolcs.
Hagyományteremtési szándékkal először osztottak ki birkózói díjakat, elsőként azokat a szépkorú elődöket díjazták, akik az elmúlt évtizedekben sokat tettek az udvarhelyi birkózás sikeréért és népszerűsítéséért.
Ezt követően a hagyományoknak megfelelően megkoszorúzták a sportcsarnok melletti, elhunyt birkózók emlékére állított kopjafát.
A fiatal birkózók legközelebb március 24–26-án lépnek szőnyegre, a Resicabányán rendezett sportiskolák országos bajnokságának döntőjén. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!