Hirdetés

Meccslabdája van a GYHK-nak

Újabb, végletekig kiegyenlített összecsapást játszott a Gyergyói HK és a Brassói Corona a jégkorong Erste Liga elődöntőjében. A széria ötödik felvonását a GYHK húzta be, így meccslabdához jutott. Folytatás ma Brassóban.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Meccslabdája van a GYHK-nak
Rinne 97,44%-os teljesítményt nyújtott a Corona ellen Fotó: ersteligapress

Hatalmas téttel bírt a jégkorong Erste Liga elődöntőjének ötödik összecsapása, amelyen a Gyergyói HK a Brassói Coronát fogadta. Négy mérkőzés után a felek 2–2-re álltak, így lehetett tudni, hogy amely csapat behúzza az ötödiket, az meccslabdához jut a döntőbe jutásért vívott harcban.
A tét a brassói csapatot nyomta meg jobban, hiszen a harmadik percben egy eladott korongból lefordult a GYHK, és Császár passzát Bodó váltotta gólra. Hamar kettő is lehetett volna közte, de Szigeti ziccert vétett. A folytatásra kiegyenlítődött a küzdelem, és parázs csatát láthatott a nagyérdemű, amely során a hazaiak egy, a vendégek két fórt tékozoltak el.
A második felvonásra ráfordulva megkapta második előnyét a GYHK, amelyet Vin­cze Péter váltott gólra. Ezt követően a Corona gyakorolhatta előnyös játékát, és a másodikból jött a szépítés. A harmad hajrájára ráfordulva Rinne vette át a főszerepet, és több nagy brassói lehetőséget hárított. A záróharmad elején Toth mutatott be bravúrokat, majd nagyobb tempóba kapcsolt a Brassó, de a GYHK nagyon komoly védőmunkát mutatott fel Rinne vezérletével. Igaz, kontrákból a GYHK is veszélyes volt. Az utolsó percekre ráfordulva a Corona lehozta kapusát, rohamozott, de Rinne falat húzott. A GYHK egygólos győzelmével egy győztes meccsre került a döntőtől. A párharc hatodik meccsét ma 18.30 órától rendezik Brassóban.

Vereség a ráadásban

A Hydro Fehérvár AV19 hosszabbítás után 2–1-re kikapott a címvédő Red Bull Salzburg otthonában az osztrák jégkorongliga (ICEHL) negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén, így az ellenfél már 3–0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.
A Salzburg otthon sorozatban tizedik alkalommal verte a Volánt, és mivel az osztrák gárda a tavalyi döntőt 4–0-s összesítéssel nyerte a fennállása legjobb szezonját akkor produkáló Fehérvárral szemben, így most megszakítás nélkül hetedszer győzte le a magyar csapatot a playoff-ban. A negyedik mérkőzést ma Székesfehérváron játsszák.

Erste Liga, elődöntő, 5. mérkőzés 
Gyergyói HK – Brassói Corona 2–1 (1–0, 1–1, 0–0). Gólszerzők: Bodó (3.), Vincze P. (26.), illetve Schaber (35.).
A párharc állása: 3–2 a GYHK javára.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!