Hirdetés

Apa-fia siker Nagyváradon

Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetemen (PKE) rendezték meg a közgáz-vállalkozói ötletversenyt középiskolásoknak, Álmom a vállalkozásom címmel. A verseny az újrahasznosítás tematikája köré szerveződött. Olyan ötletet kellett bemutatni és annak a vállalkozási lehetőségeit elemezni, amely a környezetvédelem, fenntartható fejlődés témájába tartozott.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 3 perc
Apa-fia siker Nagyváradon
A nyertes diákok és felkészítőtanáruk Fotó: Bálint Csaba archívuma

A megmérettetésen részt vevő, döntőbe jutott székelyudvarhelyi középiskolás csapatnak a képzeletbeli dobogó harmadik helyére sikerült felkerülnie. A verseny több részből állt, első lépésben posztert kellett készíteni, amely bemutatta egy oldalon a vállalkozást, a második lépésben ezt a PKE KÖZGÁZ közösségi oldalra töltötték fel a szervezők, és úgynevezett lájkversenyt rendeztek (azaz, hogyan értékesítik a cégek a termékeiket vagy szolgáltatásaikat), végül behívták a versenyzőket.
A döntőbe 13 csapat került be, nagy részük a Partiumból, Hargita megyéből egy vegyes csapat: Bálint Csaba 10. osztályos a Benedek Elek Pedagógiai Középiskolából és Major Attila 12. osztályos diák a Marin Preda Gimnáziumból. 
Szoros verseny után az udvarhelyi csapat a harmadik díjat hozta el. Külön öröm volt a résztvevők számára, hogy Bálint Csaba felkészítő tanár és fia, ifjabb Bálint Csaba is a csapat tagja volt. 
Bálint Csaba, a Marin Pre­da Gimnázium pedagógusa, a csapat felkészítő tanára lapunk érdeklődésére elmondta, számára szakmai elégtételt jelent a dobogós helyezés, egyúttal megköszönte Dimén Varga László segítségét. Bálint Csaba kiemelte, a diákok számára tanulságul szolgált, hogy kemény munkával kiemelkedő eredményeket lehet elérni, a siker pedig több apró lépésből tevődik össze.
– A verseny rámutat arra: úgy is lehet üzletelni, hogy nemcsak a szimpla profitot nézzük, a mások által összehordott szemetet pedig profittá alakítjuk – fogalmazott a felkészítő tanár. 
Megjegyezte: fontos az is, hogy a nagy egyetemeken kívül is létezik élet, és más alternatívákat is lehet biztosítani a fiataloknak.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!