Hirdetés

Vendéggólok a hosszabbításban

Két pontot bukott a kilencből az FK Csíkszereda, ám a piros-feketék szerencséjére a labdarúgó 2. Liga első tíz csapata közül hét „ikszelt”, kettő nyert, egy pedig ma játszik, ám a Dinamo sikere szinte biztos. Habár csodák történhetnek, ahogyan szombaton Csíkszeredában is.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Vendéggólok a hosszabbításban
Jebari növelte a csíki előnyt kettőre.Ekkor még bízni lehetett az FK sikerében Fotó: FK Csíkszereda

A papírforma szerint hazai győzelemre számított szombaton a 2. Liga tavaszi idényének első mérkőzésén még a legpesszimistább FK Csíkszereda szurkoló is: a pontveszteség fel sem merült a Progresul Spartac elleni összecsapás előtt. Pedig a 70. perc után látszott, a vendégek pontért jöttek Csíkszeredába.
Az esős reggelt követően a szombati meccs mintegy négyszáz nézőt vonzott, csíki szempontból a meccs jól is indult, hiszen a 14. percben a frissen igazolt Kruzikas megszerezte az FK színeiben az első gólt, az előnyt Jebari növelte kettőre a 36. percben. A kétgólos vezetést követően a nézők a lelátón, a csíki focisok a pályán „hátradőltek”, így csak kérdés volt, hogy mikor szépít a fővárosi csapat. Az első félidő hosszabbításában a 30. percben becserélt Tudorache szépített, igaz, a gólhoz hathatós segítséget nyújtott a csíki hálóőr, Karácsony Márk is.
A második félidő első részében uralta a játékot az FK, igaz, nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani, míg a vendégek legnagyobb lehetőségét is a hazaiak hagyták ki, amikor a Pârvulescuról megpattant labda a csíki kapufán csattant. A 70. perctől fokozatosan játékba lendültek a vendégek, a hosszabbításban pedig Purice lőtte a labdát a csíki kapu irányába, a játékszer Gál-Andrezlyn változtatott irányt, Karácsonynak pedig esélye sem volt a védésre.
A csíki csapat focisai elfelejtették, hogy a meccs a játékvezető hármas sípjánál ér véget, a vendégek pedig mindkét félidő hosszabbításában kihasználták a hazaiak figyelmének tompulását, így a 2–2-vel zárult találkozó végén úgy örültek az egy pontnak, mintha a vébét nyerték volna meg.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!