Hirdetés

Brazil teqballossal készülnek a Góbék

A szkopjei verseny után már a Los Angeles-i tornára készülnek az udvarhelyi teqballosok, ahol az egyéni világbajnok Györgydeák Apor a brazil Ester Viana Mendesszel indul vegyes párosban. A dél-amerikai női teqballos kedden érkezett Székelyudvarhelyre.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Brazil teqballossal készülnek a Góbék
Los Angelesben döntőt játszott Apor és Ester Fotó: Maggie Shannon

Miután az udvarhelyi futsalosok brazil játékost igazoltak, a Góbék Teqball Team is „szemet vetett” egy brazil játékosra, aki kedd este érkezett Székelyudvarhelyre.
Egyelőre nincs szó a leigazolásáról, Ester Viana Men­des három hetet tölt a székely anyavárosban, edzeni jött, mert a február végi Los Angeles-i versenyen György­deák Aporral alkot majd párost, márciusban pedig Du­bajban is asztalhoz állnak. – A világ egyik legjobb női teqballosáról van szó, tavaly Los Angelesben mindenféle edzés nélkül állt össze Aporral, és egészen a döntőig meneteltek, ahol a magyar Bakó–Vasas duóval szemben maradtak alul – tájékoztatott Ilyés Szabolcs, a Góbék csapatvezetője.
Az udvarhelyi teqballosok kilencfős kerete nemrég jött vissza Szkopjéből, ahol az elmúlt hétvégén az idei év első versenyén vettek részt. Az északmacedón fővárosban az egyéni világbajnok Györgydeák Apor ezüstérmet szerzett, a Györgydeák–Ilyés férfi páros negyedik lett, az Ilyés Szabolcs–Mitri Rita vegyes páros pedig ötödik helyen zárta a versenyt.
- Kicsi hiányérzetünk van az elvesztett döntő miatt, mert bár Apor felkészülése betegség miatt nem sikerült a legjobban, nagyon erős elődöntő után került a fináléba, és nüanszokon múlott az aranyérem – értékelt Ilyés Szabolcs csapatvezető. Hozzátette, hogy a Góbék férfi párosának negyedik helye megfelel a papírformának, és a vegyes páros ötök helyezése is reális eredménynek számít.
A szkopjei verseny eredményei a nyári krakkói Európai Játékok kvalifikációs sorozatába számítanak bele, két ilyen verseny maradt még hátra, március közepén Madridban, március végén pedig Podgoricában indulnak az udvarhelyi teqballosok, ezt megelőzően Los Angelesben és Dubajban állnak asztalhoz.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!