Hirdetés

A felnőttek között is labdába rúg

Fiatal sportolótehetségeket bemutató sorozatunkban ezúttal Fülöp Boglárkával, az FK Csíkszereda futballistájával beszélgettünk. Az elmúlt nyáron Sepsiszentgyörgyről érkezett támadóra a felnőttcsapatnál és az U15-ös lányoknál is számít a csíki szakvezetés.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
A felnőttek között is labdába rúg
Fülöp Boglárka (jobbról) elkötelezett a labdarúgás iránt Fotó: frf.ro

Nagy lépésekkel halad kitűzött céljai felé Fülöp Boglárka, az FK Csíkszereda fiatal fut­ball­is­ta­tehetsége. A nyáron Sep­si­szent­györgyről igazolt, 2008-as születésű csatár a téli szünetet követő felkészülést a fel­nőtt­kerettel kezdte el. Egyelőre hetente három alkalommal készül a nagyokkal, és a tavasz folyamán várhatóan pályára fog lépni a felnőtt- és az U15-ös csapatban is.
– A foci régóta szerepet játszik az életemben, mivel már kiskorom óta a testvéremmel minden szabadidőnkben a játszótéren fociztunk. A tornatanárnőm és a szüleim javaslatára elkezdtem Sepsiszentgyörgyön futballozni. Kezdetben a fiúkkal edzettem, mert akkor még nem volt lánycsapat. Mivel fiútestvérem van, szeretek vele időt tölteni, a közös játék megszerettette velem ezt a sportot – idézte fel a Hargita Népe érdeklődésére Boglárka. Mint elmondta, szüleivel közösen döntöttek úgy, hogy fejlődése érdekében Csíkszeredába igazol. A váltás jó döntésnek bizonyult, mivel tavasszal már a fel­nőtt­csapatnál is számít rá Albu László vezetőedző.
– Nagyon hálás vagyok Albu Lászlónak, hogy hisz bennem, és lehetőséget adott álmaim megvalósításához. Remélem, hozzá tudok járulni a csapat sikereihez, és meg tudom állni a helyem az első ligában – mondta el a játékos.
Boglárkától azt is megtudtuk, hogy a pályán csatárként érzi úgy, hogy a legtöbbet tudja kihozni magából, de középpályásként is szeret játszani. És hogy mit szeretne elérni a futballban?
– Legfőbb célom elsősorban az, hogy itt a nagycsapatban elismert játékos lehessek, és továbbra is a román válogatott keretben legyek, hosszú távú célom pedig az, hogy sikeres futballistává váljak – szögezte le a fiatal focista.
– Nagyon tehetséges játékos, aki tele van bizonyítási vággyal. Nagyon kitartó és ambiciózus. Nyitott az új dolgok tanulására, sőt, folyamatosan fejlődni akar. Nagyon szorgalmas, egyedül is sokat gyakorol, hogy még jobb legyen. Nagyszerű a helyzetfelismerése, jól lát a pályán, és nagyon gólerős játékos (pontrúgásokból is). Ha szükséges, akkor el tud dönteni egy mérkőzést – mondta el a futballistáról Portik Helga, az FK Csíkszereda U15-ös lánycsapatának vezetőedzője.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!