Hirdetés

A szárnyasok feldolgozásától a palántázásig

Képzések sokaságát kínálja idén is a Gyergyószentmiklóson működő Caritas Vidékfejlesztés: a nonprofit szervezetnél az állattenyésztéssel, növénytermesztéssel kapcsolatos tudnivalók mellett a konyhaművészet is fontos szerepet kap.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
A szárnyasok feldolgozásától a palántázásig
Népszerű képzések. Hasznos tudás Fotó: Caritas Vidékfejlesztés

Szárnyaskeltetést, disznóvágást és -feldolgozást, sajtkészítést és sok hasonló, már-már elfelejtett, háztáji gazdálkodáshoz kapcsolódó tudást sajátíthatnak el a soron következő képzéseken.
Immár hagyományosnak mondható, nagy népszerűségnek örvendő képzések mellett újakat is indít a gyulafehérvári Caritas vidékfejlesztési ágazata Gyergyószentmiklóson. 
Február közepén a víz gyógyító hatását ismertető Kneipp-terápiát ismerteti az érdeklődőkkel Mátyás Judith Aranka, és ugyanebben a hónapban a szárnyasok keltetésével kapcsolatos tudnivalókról, valamint a disznóvágásról és -feldolgozásról szóló képzésünk is lesz – ismertette elképzeléseiket Köllő Réka projektmenedzser, a Caritas Vidékfejlesztés munkatársa. 
Februárban zárul a Varga Katalin utcai székhelyen a harmadik gazdasszonyképzés. A nagy sikernek örvendő tanfolyam során több olyan is téma felmerült, amelyet különálló alkalmakon lehet meghallgatni. Idekapcsolódnak a szárnyasok feldolgozásával kapcsolatos képzések, a Kneipp-terápiát ismertető előadás, valamint a gyógynövényes képzések, ahol a palántázástól a tárolásig minden ismeretnek a birtokába lehet jutni. Az általános ismeretek mellett Köllő Melinda Mária gyógyszerészeti szemszögből ismerteti a gyógynövények hatóanyagainak jelentőségét. 
Az állattenyésztés területén a gazdák a törzskönyves tenyészállatok neveléséről, az állattenyésztés jelenlegi törvényes kereteiről tudhatnak meg többet a Caritas vidékfejlesztési idei képzésein.

– Tangazdaságunkban népszerűek a gyermekeknek szóló programok is: a legkisebbek a sajt- és joghurtkészítés folyamatait sajátíthatják el egy-egy látogatás során, valamint megismerhetik a gyógynövényeket és elkészíthetik saját teakeveréküket is

– összegzett Köllő Réka.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!