Hirdetés

Egy híján húszat rúgott az FK

Hengerelt idei első hivatalos mérkőzésén a Futsal Klub Székelyudvarhely, amely szombat este házigazdaként 19–2 arányban kiütötte a teremlabdarúgó 1. Liga sereghajtóját, a Kolozsvári Clujanát, és ezzel továbbra is második a bajnokságban.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc perc
Egy híján húszat rúgott az FK
Megállíthatatlannak bizonyultak az udvarhelyiek Fotó: Hodgyai István

Jól jött a Futsal Klub Székelyudvarhelynek az, hogy a téli szünetet követően kétszer is a bajnokság sereghajtója, a Kolozsvári Clujana látogat Udvarhelyre, így Jakab Zoltán tanítványai két edzőmérkőzésnek is beillő bajnokival készülhetnek a Galaci United elleni rangadóra.

Kicsit bonyolította a felkészülést, hogy négy játékosunk is a válogatottal turnézott, így nem igazán tudott összeállni a csapat. Viszont megnyugtató volt, hogy kétszer is a Kolozsvár jön Udvarhelyre, így nyugodtan készülhetünk a tavaszi idényre – fogalmazott az FK vezetőedzője.

Hodgyai István


A Farkas – Tankó, Kedei, Miklós, Balázsi kezdősorral indító udvarhelyiek nagyon korán megkezdték a gólgyártást, a Bálint, Péter, Kerestély, Kanyó felállású második sor pedig ott folytatta, ahol az előbbi abbahagyta, később Jakab Zoltán vezetőedző megkavarta a sorokat, így Tompea és Boga is pályára léphetett. Az FK 10 perc alatt négyszer vette be a vendégek kapuját, ezt követően pedig percenként lőtte a gólokat, négy perccel a pihenő előtt 9–0 volt a hazai előny. Ekkor azonban homok került az udvarhelyiek gépezetébe, az első játékrész végén a vendégek kétszer is betaláltak. (9–2).

Nem igazán tudom, mi történt abban a két-három percben, ezt még vissza kell néznem. Meglehet, hogy nem éreztem meg azt a sort kellőképpen, viszont nem akartam belenyúlni a mérkőzésbe, mert ennyi azért belefért – magyarázta Jakab.

Hodgyai István

A szünet után már hibátlan volt a hazaiak játéka, átlagosan kétpercenként gyártották a gólokat. Bálint Andor, aki a kezdő sípszó előtt vehette át az Év Játékosa díjat, fél tucat góllal vette ki a részét a győzelemből, Kanyó Szilárd pedig az első félidőben szerzett találatát követően a második játékrészben két perc alatt további háromszor talált be. Tavaly novemberben Kolozsváron 20–2-re nyert az FK, a szombat esti visszavágón egy gól hiányzott, hogy megismételjék az eredményt, ezúttal 19–2-re győztek az udvarhelyiek, akik a Galaci United mögött és Dévai Autobergamo előtt őrzik második pozíciójukat a bajnokságban. Az oda-vissza vágók után még egy kört játszanak a csapatok, így január 22-én, vasárnap ismét a Clujana érkezik Udvarhelyre, majd ezt követően az éllovas otthonába látogat az FK.

Az első félidő utolsó két-három percét leszámítva elégedett vagyok a látottakkal. Mindenki láthatta, hogy az utolsó percig hajtottunk, próbáltunk, gyakoroltunk, meglátjuk, mire lesz ez elég a nehezebb mérkőzéseken. Remélem, ez az időszak elegendőnek bizonyul, hogy össze tudjunk rázódni és fel tudjunk készülni a galaci kiszállásra – értékelt Jakab Zoltán.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 14. forduló:
FK Székelyudvarhely–Kolozsvári Clujana 19–2 (9–2). Gólszerzők: Miklós Tamás (3., 12.), Bálint Andor (5., 14., 27., 34., 36., 36.), Kanyó Szilárd (8., 22., 23., 24.), Péter Miklós (10.), Boga Bence (13.), Kerestély József (15., 30.), Tankó Levente (16., 32.), Kedei Barna (31.), illetve Bucur Mircea (19.), Daradics Alexandru (20.).
Dévai Autobergamo–Galaci United 4–2.
A Luceafărul Buzău – Dévai West találkozót január 24-én, kedden játsszák.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!