Hirdetés

Felkészülési tornán a válogatott

Coventrybe utazik a romániai jégkorong-válogatott, ahol egy négycsapatos felkészülési tornán fog részt venni. Az ellenfelek között van a házigazda Nagy-Britannia, Lengyelország és Japán. A keret még nem ismert, csak részlegesen.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Felkészülési tornán a válogatott
Coventrybe utazik a hokiválogatott. De kikkel? Fotó: iihf.com

Nem lépett jégre a romániai felnőtt férfi válogatott a botrányokkal teletűzdelt tavalyi ljubljanai Divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokság óta. Ez a „rossz” sorozat most megtörik, és a válogatott február 10-12. között Nagy-Britanniába utazik, ahol három felkészülési mérkőzés vár rájuk. Coventryben Lengyelországgal, Japánnal és Nagy-Britanniával játszik a romániai válogatott.
A keret összetétele nem ismert. A jelenleg napvilágot látott információk alapján a válogatott szövetségi kapitánya a szlovák Julius Pénzes maradt. Ugyanakkor az is ismert, hogy a Galaci VSK-tól Mircea Constantin, valamint Vitalij Kiricsenko kapott behívót. A csapatból behívott kerettagok nevei nem ismertek egyelőre, és a Román Jégkorong Szövetség sem tett közzé még semmit a tornával kapcsolatosan.
Ugyanebben az időszakban a világelitbe frissen feljutott magyar válogatott is nemzetközi tornán szerepel Olaszországban. A magyarok a házigazdák mellett Szlovéniával és Dél-Koreával találkoznak.

Eltiltották Beczét

A Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának kapitánya, Becze Tihamér nem léphet jégre a következő három Erste Liga-mérkőzésén, azaz nem lehet ott ma a FEHA19, szombaton a Ferencváros-Telekom, valamint a vasárnapi Újpest elleni meccsen.
Mint az a fegyelmi bizottság határozatából kiderül, az UTE elleni január 15-i mérkőzés „57. percében egy kapu előtti szituációnál botjával két alkalommal is megütötte ellenfelét. Első alkalommal pozíciót keresve, botját maga előtt magasra emelve szabálytalanul ütközött ellenfelével. Második alkalommal botját két kézzel tartva, szándékos, közvetlen ütést mért a vele szemben álló ellenfele nyakára”. Ezért a bizottság „szándékos nyakra mért, sérülésveszélyes szabálytalanság miatt Becze Ti­hamért, a Sport Club Csíkszereda játékosát 3 Erste Liga-mérkőzésről eltiltja”.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!