Hirdetés

Elvégzendő feladataim

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc

Hogy mit csinálnék, ha végtelen szabadnapom lenne? Ez egyszerű. A harmadik napon elkezdeném fölöslegesnek érezni magam. Az embernek kell az, hogy érezze, hasznos, fontos tagja társadalmunknak. Hogy van értelme annak, amit csinál. Hogy maradandót alkot, valakin segít, valamit létrehoz. 
Na de ha mégis végtelen szabadnapom lenne, az első napon biztosan délig aludnék. Majd meglátogatnám a családom, leülnénk beszélgetni, előkerülne a kártya, egy jó bor. És lehet, hogy olyan témákba engedném magamat belebonyolódni, amibe amúgy biztosan nem tenném. De hát szabadnapom van. 
Egy napom biztosan azzal telne, hogy a pincétől a padlásig kitakarítanám a házat. Aznap ebbe beleférne minden. Sőt, még annál is több. A feladatok, melyeket halogatok hetek vagy hónapok óta, végre nem nyomasztanának tovább. Pontot tennék a végére.
Egy napom biztosan azzal telne, hogy ágyban maradok és sorozatot nézek. A pihenésnek is meg kell adni a módját. Erre egy esős napot választanék, egy jó csésze forró teával a kandalló elé kuporodnék, és hagynám, hogy a kedvenc sorozatom kiemeljen a hétköznapokból.
Egy napom biztosan azzal telne, hogy kimennék a természetbe. Egy tóparton reggeliznék, majd sétálnék az erdőben. Aznap mindenhova gyalog mennék. Beleszagolnék a friss levegőbe, szednék egy marék málnát, innék egy forrás jéghideg vizéből.
Egy napom biztosan azzal telne, hogy mindenféle elektronikai kütyü nélkül túléljek – ami valljuk be, nem olyan nagy teljesítmény. De végre nem mérgelődnék a rossz minőségű képeken, buta címeken, nyomdafestéket se érő kommenteken. Egy napig szebbnek látnám a világot. 
De miért is kellene mindehhez végtelen szabadnap? A munka mellett is szakítok időt a családomra, szeretteimre, rengeteget beszélgetünk. Egy általános rendet fenntartani sem olyan nagy dolog, és elég évente párszor ecsettel takarítani a sarkokat. Ezek a hosszú téli esték gyakran sorozatnézéssel telnek, ebből nem kell egy egész nap. A természet mindig vár, olyan szerencsések vagyunk, egy karnyújtásnyira vannak erdők, rétek, csak ki kell találnod, és már ott is vagy. Csak jól kell beosztani az időt. Olyan dolgokkal foglalkozni, melyek előbbre visznek, boldoggá tesznek. Nem végtelen szabadnap, csupán végtelen kreativitás kell.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!