Hangversenyt szervezett a csíkszentimrei fúvószenekarKöllő Ferenc zeneszerző, karmester, zenepedagógus hetvenedik születésnapja alkalmából a helyi művelődési házban húsvétvasárnap – a részletekről Szopos Zoltán zenepedagógus, karnagy, valamint Fülöp Kinga alpolgármester számolt be Péter Ágnes kérdéseire válaszolva.

Köllő Ferenc tizenöt éve vezeti a csíkszentimrei fúvószenekart, most viszont leköszönt, átadta a stafétát Szopos Zoltánnak, aki az ünnepi hangverseny főszervezője is volt. Az ünnepséget azért szervezték, hogy megköszönjék Köllő Ferenc munkásságát, és megmutassák: van folytatása annak, amit ő több mint egy évtizeddel ezelőtt elindított – mondta Csíkszentimre alpolgármestere, Fülöp Kinga.
A másfél órás hangverseny népszerű volt, a művelődési házban a járványügyi korlátozásokat betartva sokan részt vettek az ünnepségen, és mivel volt igény rá, a hangversenyt április 5-én is megrendezték, azért, hogy senki se maradjon le róla. A vasárnapi hangversenyen Csíkszentimre polgármestere, Kencse Előd Szent Imre-díjat adott át Köllő Ferencnek, ezzel megköszönve a tanár úrnak a fúvószenekarért végzett önzetlen munkáját, karnagyi és zenei oktatói tevékenységét. A koncerten több méltatás is elhangzott, és a zenekar képviseletében a karmester szimbolikusan egy 2020-ban kiadott magyar indulós partitúrakötettel ajándékozta meg Köllő tanár urat. A leköszönő karnagy jelképes ajándékot ‒ egy karmesteri pálcát ‒ adott át egykori diákjának. A zenekar tisztelete jeléül a repertoár egy részét magának Köllő Ferencnek a műveiből állította össze, emellett elhangoztak könnyűzenei slágerek, német–magyar indulók, polkák.
Mint Szopos Zoltán zenepedagógus, a hangverseny főszervezője mondta, a csupán fél éve újjáalakult zenekar sokak számára okozott meglepetést azzal, hogy kész volt egy teljes hangversenyműsort minőségi, szakmai szinten a közönség elé vinni. Elmondása szerint a csapat félévi önzetlen, verejtékes munkája tekintetében ez az eredmény egyáltalán nem meglepő.
‒ Nagy öröm, hogy ilyen hatalmas erővel és energiával indult útjára a sokat ígérő fúvószenekar, amely feltételezéseink alapján sokat fog még hallatni magáról – tette hozzá Szopos Zoltán zenepedagógus.
Mint megtudtuk, jelenleg a csíkszentimrei fúvószenekarban összesen mintegy negyven gyerek, fiatal és felnőtt játszik, a továbbiakban pedig Szopos Zoltán zenetanár fogja vezetni a zenekart.