Hirdetés

Dobogót ér a csíki győzelem

Ismét legyőzte a Temesvári Polit az FK Csíkszereda, és két fordulóval a vége előtt fellépett a női Szuperliga táblázatának dobogós helyére, miközben a Konstancai Farul bajnok lett. Szombaton a Vasas Femina is hozta a kötelezőt, és tartja éllovas pozícióját a másodosztályban.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Dobogót ér a csíki győzelem
Többet tett a győzelemért az FK. Kifizetődött Fotó: FK Csíkszereda

Küzdelmes, fordulatokban gazdag összecsapást hozott a női Szuperliga felsőházi rájátszásának 10. fordulójában az FK Csíkszereda – Temesvári Poli összecsapása. A házigazdák találtak be először, de a bánságiak 3–1-re fordítottak a szünetig, ezután Kollár Péter tanítványai gyorsan kiegyenlítettek, a hosszabbításban megadott büntető értékesítésével behúzták a győzelmet és feljöttek a harmadik helyre. A Konstancai Farul legyőzte a zsinórban tizenkétszeres bajnok Kolozsvárt, és már biztosan bajnok.
A női labdarúgó 2. Liga 17. fordulójában a székelyudvarhelyi Vasas Femina hozta a kötelezőt, egy gyengébb első játékrészt követően magabiztosan 5–0 verte a Bukaresti Juniorul csapatát és továbbra is éllovas.
Szerdán a Román Kupa elő­döntőiben az FK a Besztercei Gloriát fogadja, a Vasas pedig a Kolozsvári Universitatea otthonába látogat.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Eredmények
Női labdarúgó Szuperliga, felsőház, 8. forduló: FK Csíkszereda – Temesvár 4–3 (1–3) /Györgyicze (5.), Michelopolou (47., 50.), Haraszti (90.), illetve Jivan (21.), Meluță (23.), Brațu (41.)/; Konstancai Farul – Kolozsvári U 2–1 (1–1).
Az állás: 1. Farul 49 p., 2 Kolozsvár 43 p., 3. FK Csíkszereda 38 p., Temesvár 38 p.
Női labdarúgó 2. Liga, I. csoport, 17. forduló: Székelyudvarhelyi Vasas Femina – Bukaresti Juniorul 5–0 (1–0) /Márkus (24.), Toásó (63.), Horváth (73.), Lengyel (86.), Török (90.)/.
Az élmezőny: 1. Vasas 43 p., 2. Románvásár 43 p., 3. Galac 37 p.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!