Hirdetés

Három helyszín, négy verseny

Európa-kupa, Balkán-bajnokság, Román Kupa, hazai bajnokság, három korosztály, három ország, három város, négy verseny – röviden így lehetne összefoglalni a csíkszeredai cselgáncsozók elmúlt hétvégéjét. Aranyéremtermés.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Három helyszín, négy verseny
Eseménydús hétvége. Nem unatkoztak a csíki cselgáncsozók Fotó: VSK Csíkszereda

Coimbra, Podgorica, Szatmárnémeti – három város, ahol a csíkszeredai cselgáncsozók az elmúlt hétvégén sikereket arattak, mi több, nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi mezőnyben is bizonyították tudásukat. Balkán- és országos bajnoki, valamint Európa-kupa-érem is összejött a csíkiaknak.

Albu Botond
Albu Botond két cselgáncsozóval Coimbrában Európa-kupa-viadalon volt, az ISK Csíkszereda sportolója, Mihály Hunor – edzője Dániel Albert – a 3. helyen zárt, míg a VSK-s Ladó Ákos a 9. lett a 73 kg-osok mezőnyében, ahol összesen 46-an léptek tatamira.

A Koka’s és a VSK közös csapata, Sinka Szabolcs és Papp Róbert Flórián, valamint az ISK-tól Pantea Cornel tanítványai Podgoricában az U15-ös román válogatott tagjaként szerepeltek a Balkán-bajnokságon. A csíkiak közül Kopacz Sarolta a 63 kg-os súlycsoportban első lett, Balázs Hunor a 73 kg-osok között a 3. helyen zárt, míg Kóka Krisztián a 7. helyen zárt a 42 kg-os súlycsoportban. A román válogatott egyébként a második helyen zárt.

A felnőttek Szatmárnémetiben a Román Kupáért, illetve földharcban a bajnoki címért léptek tatamira. A Román Kupa-kiírásban Albu Botond és Papp Róbert Flórián tanítványai közül Szőcs Elemér (Sportklub) az 1., Koncz Botond (VSK) a 2., Kocsis Hunor (Sportklub) és Lajos Orsolya (VSK) a 3., míg Radvánszki Szilárd (VSK) az 5. helyen zárt. A földharc-ob-n Szőcs az első, Radvánszki a 3., Kocsis az 5. helyen végzett.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!